Kyckling och fetaostpaj

Gokväll dagboken!

Nu har vi precis avnjutit en så himla as god middag! Den var så sjukt god!













Pajdeg:
150g smör
3 dl mjöl
3 msk vatten

Nyp ihop smöret och mjölet, smöret ska vara kylskåpskallt. Sen tillsätter man vattnet och det ska vara iskallt. Dega ihop till en deg.

Sen trycker man ut degen i en form och naggar den med en gaffel.
Låt stå i kylskåpet i minst 30 min och sen förgrädda i ugn på 225 grader i 10 minuter.

Ingredienser:
- kycklingfilé
- bacon
- spenat
- fetaost
- tomater
- phiadelphiaost
- créme fraishe
- grädde
- persilja
- ägg
- riven ost
- kryddor

Gör såhär:
Tärna kycklingfilén och skär baconen i mindre bitar, stek sen detta i en stekpanna, krydda med valfria kryddor. 

Skiva tomater och fetaosten om man köpt en hel fetaost, jag köpte färdigtärnad på burk.

Blanda ihop créme fraishen och philadelphiaosten först, tillsätt en liten skvätt grädde och fryst persilja. Knäck i två ägg och blanda ihop allt. 

När pajdegen är färdig så är det bara att börja garnera den med alla goda ingredienser. Jag började med att fördela kyckling och baconblandningen i botten, sen strödde jag ut några fetaosttärningar, där efter spenaten och tomaterna. Sen hällde jag över créme fraishe blandningen och sen strödde över ost på toppen.

In i ugnen igen, jag behöll samma temperatur och lät pajen vara inne tills allt stelnat och fått en jämn och fin färg.

Serverade med lite grönsallad.

/Nicole

Kommentera här: